Title

Jacky Ngo

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

6-16-2020

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

I wanted to redesign the interior of the building to provide better comfort and safety for the firefighters. Major changed have been made within the interior of the building without affecting the general building footprint. Changes to the livable areas of the fire station have been made to provide more space for the individuals inside to enjoy. Vestibules have also been added to the building layout to reduce the transmission of cancerous materials from entering the livable space from the non livable spaces of the fire station, such as the apparatus bay.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Ngo, J. (2020, June, 16). Brampton fire station 204. Studio 6 summer 2020. https://perma.cc/5PJQ-9677

Share

COinS