Title

Victoria Silva

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

2-27-2021

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

In my design I decided to turn the old mill into a multifunctional Library for the public to enjoy. The spaces in the Library include a coffee shop, classrooms, quite study spaces, and a art gallery for the young artist to show off their work. The east side of the mill has been bumped out to create space for the exit stairs and elevator. This gave me room to design my spaces. The original material of the mill is a bight blue sliding material, so when decide what I wanted to use I went with neutral colours to not having any clashing. Instead I chose a mix of wood sliding and stone veneer to have some Interest and texture without taking away from the original materials.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Silva, V. (2021, April, 17). Paisley Library. Studio 6 winter 2021. https://perma.cc/L8FG-X97J

Share

COinS