Title

Vicky Nguyen

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

2-28-2021

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

When the Paisley Mill was introduced, the structure's distinct blue siding and contrasting red trim were the first features I noticed. Additionally, I was drawn to the views offered by the forest behind the building. In my proposal, my overarching aim was to find solutions that allow for both existing conditions to shine.

An adaptive reuse solution for the mill was the goal of this project. I initially wanted to introduce a program that would be completely off-kilter such as a dark and grungy night club or some other kind of music venue, however I ultimately found that a general purpose event venue was better suited to the mill and my goals.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Nguyen, V. (2021, February, 28). Paisley Mill. Studio 6 winter 2021. https://perma.cc/C8XJ-RG38

Share

COinS