Title

Julian Ferreira

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

2-28-2021

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

Hello and Welcome to my design proposal for the Paisley Mill in Brockton, Ontario. For my design I decided to go with a more subtle approach, as if to make it seem like the reimagined design is a more natural extension of the existing building. Keeping the colour palette similar in all aspects, the major addition is the exterior wall extrusion containing a vestibule and an egress staircase. Furthermore, the outside of the South, North and East faces all have the addition of large timber columns, expressing as well as contrasting both entrances into the building, while adding much needed depth to the exterior. Subtle yet sleek was the approach, providing enough usable space on the ground floor Café as well as ample room on the second floor Library space with various study rooms for the patrons to access. All spaces are most definitely going to be used by the residents of the apartments adjacent to the Silo.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Ferreira, J. (2021, February, 28). The Paisley Mill. Studio 6 winter 2021. https://perma.cc/TR8S-KSXZ

Share

COinS