Title

Harveen Braich

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

2-28-2021

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

The Paisley Mill is an amazing project to renovate and revamp an existing historical mill. To the east of the mill building is the silo building which is approximately 3 storeys tall and 1,200 sq ft per floor. However, there are no floor partitions in the space.

The concept of this space is to incorporate modern-day architecture to this old building. Due to the lack of windows in this space, large curtain walls that wrap around the building will allow sunlight into this building along and give it a more modern façade. Using materials such as glass, metal and neutral colours will also provide a modern look.

To make use of this silo, a bookstore, a coffee shop with a seating area and a lounge social space will revamp this old building into a new place to visit.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Braich, H. (2021, February, 28). The Paisley Mill Library. Studio 6 winter 2021. https://perma.cc/22QU-EXJ7

Share

COinS