Title

Lucas Tavares

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

2-26-2021

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

Nature's Millwork is a historical building located in Paisley, Ontario, that has been around for well over 100 years. As a deactivated silo and grain mill, the owners were looking for another use for the building, that now is the home of a local products store, but also keep the same looks and essence that the building has carried for such long time.

This proposal intends to deliver a completely different use for the building with a focus on adaptive reuse, transforming it into a small community center for the town. This new purpose will be complete with spaces such as art galleries, a cafe, a recreational area, and a book store, along with their local products. What was a one-floor silo, turns into a 3-storey building with added fenestration, keeping the same exterior cladding to maintain the heritage look.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Tavares, L. (2021, February, 26). Nature's Millwork- Paisley New Community Center. Studio 6 winter 2021. https://perma.cc/9YYD-6TBA

Share

COinS