Title

Chenniel Goymer

Streaming Media

Document Type

Student Work

Publication Date

2-26-2021

Keywords

architectural technology, schematic design, renovation, plan drawing, adaptive reuse, building science, studio 6

Design Concept

The Village of Paisley is big on sharing their history with their visitors. By reimagining the mill into a beer house, the architecture pays homage to the history of the once functioning grist mill. The inclusion of public spaces such as the pub, art store and art workspace/gallery was thoughtfully inspired by Paisley’s goal of drawing in visitors into the village and wanting to increase their local arts and entertainment history. Breaking open the front façade with a large curtain wall was crucial so that people see inside the building and are enticed to come inside and stay a while. This big curtain wall also allows those inside to stay connected to the surrounding area.

Faculty

Faculty of Applied Science & Technology (FAST)

Terms of Use

Terms of Use for Works posted in SOURCE.

Creative Commons License

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 4.0 License.

Original Publication Citation

Goymer, C. (2021, February, 26). A Paisley Mills Adaptive Reuse Project. Studio 6 winter 2021. https://perma.cc/N9PB-FA64

Share

COinS